Blog

5. Etkileşimli Aile Eğitim Sempozyumu

5. Etkileşimli Aile Eğitim Çalışmamızda “Engelli Bireylerin Hayata Tam Katılımları ve Fırsat Eşitliği için KALİTE VE FARK YARAT” slagonuyla hayat bulan ” Özel Eğitim Rehabilitasyon Hizmetlerinde Kalite Sempozyumu” 23 Aralık 2006 tarihinde Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.Entegrasyon için Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve Sempozyuma Dair

4. Etkileşimli aile eğitimimizin Ana Teması “Erken Tanı-Tedavi ve Erken Çocukluk Özel Eğitimi Sempozyumuydu” 2004 Aralık ayının program broşürümüzde “Engelli bireyin yaşamında ve özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinde kalite sempozyumunda buluşmak dileğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Şüra salonundan ayrılmıştık. 2004’te verdiğimiz bu sözü sadece 1 gün farkıyla gerçekleştirmiş sizlerle tekrar buluşabilmiş olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Bu sempozyumu birçok açıdan önemli, yeni ve farklı kılan özellikler vardır.

Birincisi bizim için çok özeldir; çünkü kuruluşumuzun onuncu yılıdır.

Bu konu Türkiye’de engellilere ve hedef kitleye yönelik yapılan ilk sempozyumdur.

Diğer önemli ve yeni özelliği yakından izlemeye bilgilenmeye çalıştığımız dünya çapında tarihsel bir öneme sahip ve dönüm noktası oluşturacak bir gelişmeye çakıştı. Birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesini 21 Aralık 2006’da genel kurulunda oylamak üzere New York’ta toplanacak; isteğimiz ve beklentimiz odur ki oy çokluğu ile kabul edilecektir. Türkiye ile birlikte 152 üye devletin ulusal ve uluslararası hukuk ve uygulamalar düzeyinde ilgilendiren bu sözleşme engellilerin yaşamlarına uluslararası hukuk ve standartlarına yepyeni bir açılım oluşturacaktır. “Engellilerin haklarına ilişkin uluslar arası standartlar” konferansı ve birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesinin bu sempozyumun ana konuları arasında yer alması nedeniyle BM’ye üye 152 ülke arasında hedef kitlesiyle bunu bir sempozyumla paylaşan dünyadaki ilk kuruluş ve ülke olma ayrıcalığını verdi. Umuyor ve diliyoruz ki siz buradaki katılımcılar ve bu ülkenin duyarlılık potansiyeli bu özellikleri hukuk, eğitim, uluslararası standartlar ve kalite açılarından uygulamaya dönüştürme ve yaşama gururunu taşır. Bunu biz onuncu yıl armağanımız ve bu yoldaki yeni sorumluluk ve görevimiz olarak algılıyoruz.

Engelli bireyin eğitimi ve yaşam gündemine kaliteyi kavram olarak, hak olarak getirmek, uygulamalara ve hayata yansıtabilmek büyük başarı olacaktır.

Engellilerin yaşamlarında iyileştirme sağlamak top yekun tüm toplumda iyileştirme sağlamaktır. Kalite engelliler için bir lüks değildir. Haktır. Toplumsal ve sosyal bir sorumluluk görevidir. Engellinin yaşamı ve eğitiminde kalitenin bu yeni süreçte kaldıraç etkisi yapan çekici bir güç, pek çok bilimsel çalışmalara, yeni girişimlere sebep olacak bir değer olacağına inanıyoruz.

Onuncu yıl gururunu yaşatan tüm ARTI çalışanlarımıza, Toplumsal Duyarlılık ve Engelliler Entegrasyon Gönüllüleri Derneğine, TDP’nin çok değerli destekçilerimize katkı sunanlara yürekten teşekkür ediyor uygulama başarılarını paylaşabileceğimiz başka sempozyumlarda buluşmak umuduyla bereketli, kalitesi bol güzel zamanlar diliyorum.

Artı Özel EğitimKalitesi doğru, Artıları Çok Olan Eğitimdir.

Engellilerin hayata tam katılımlarına fırsat eşitlikleri yaratmak amacıyla; toplumda farkındalık, bilinç ve gelişme sağlayacak, düşünce kalitesi ve farklılıklarla birlikte yaşam için toplumsal duyarlılık projelerini Artı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi 1999 yılında TÜBİTAK’ta birinci etkileşimli aile eğitimi programıyla başlattı. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını 10 000 kişiye ulaştırdı. 600 üniversiteli gönüllüye eğitim verdi. 200 aileye hafta da 2 ve 4 saatlik TDP gönüllülük projesiyle hizmet sundu. 20 den fazla okula özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi seminerleri verdi .5 okula çocuk-aile-okul işbirliği ve okul başarısı seminerleri düzenledi. Etkileşimli aile eğitimleri ve TDP içerisinde işlediği sempozyum konularının tamamını artı Özel Eğitim Merkezinin olağanüstü özverili performans gösteren meslek elemanları ve çalışanlarıyla ve TDP destekçileriyle ücretsiz olarak gerçekleştirmiştir.

Artı’nın entegrasyon için toplumsal duyarlılık projeleri 2005 yılı Nisan’ında TODEG’in doğuşunu sağladı.

150 öğrencilik kapasitesi olan Artının öğrencilerinin %95’i kaynaştırma eğitimine devam etmektedir.

Özel Eğitim Rehabilitasyon Hizmetlerimiz ISO 9001 : Kalite Yönetim Sistemi ile belgelendirildi. Bu ayrıcalığı ailelerimize ve öğrencilerimize sunmanın heyecanının ve gururunu yaşıyoruz.

Çağdaş, uluslar arası kalite standartları doğrultusunda öğrencilerimiz, ailelerimiz, tüm çalışanlarımız ve birimlerimizle etkili ve verimli bir ekip olarak daha iyi bir yaşam için çocuğun yüksek yararı ilkemiz ile özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerimizde mükemmelliğe ulaşmak, fark yaratmak, Daha doğu ve yüksek bir kalite sunmak ve misyonumuzun her boyutunda kaliteyi hep birlikte yaşamak için sürekli olarak çalışacağız; daha iyi, en iyi olmayı sürdürerek örnek ve kalite öncüsü olamaya devam edeceğiz.

PROGRAM KONULARI

  • Özel Eğitim Rehabilitasyon Hizmetlerinde Mükemmeliğe Yolculuk Örneği: ( Artı Özel Eğitim Merkezi EN İSO 9001Kalite Ynetim Sistemi Belge Töreni)
  • Toplumsal Duyarlılık Projeleri Modeli
  • Eğitimde Mükemmellik Yolculuğu
  • Özel Eğitimde Kalite ve Sorunlar
  • Engelli Hakları
  • BM Engelli Hakları Sözleşmesi ve Sempozyum Etkileşim Paneli

 KONUŞMACILAR

  • MEB Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta
  • Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürü Zariye Özgedik
  • Ahmet Tuncay ( Kalder )
  • Prof. Dr. Gönül Akçamete
  • Dr. İdil Işıl Gül
  • Yrd. Doç. Dr. Özcan Doğan
  • Avukat Türkay Asma
  • Yaşar Ertuğrul ( MEB Özel Eğitim Bölümü Şube Müdürü)
  • Senem Bengü ( ıcc)
  • Tekin Başer ( ÖZEV )
  • ÇGE Uzm. Mustafa Ateş
Right Menu Icon0 (553) 238 00 39