Hakkımızda

Kurucumuz

img-fluid

Mustafa Ateş / Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı

“…İyi düzenlenmiş bir günde birçok başarı elde edilebilir. Aklım, bedenim ve yeteneklerimle doğaya ve tanrıya borçluyum. Benim yaşam amacım, insanların hayatlarını kolaylaştırmak, özgür ve mutlu olmalarına yardımcı olmaktır…”  (B. Franklin)

Yaşam felsefem ve kurucusu olduğum Artı Özel Eğitim’in iş, görev ve çalışma anlayışının temeli budur..!

Okumaya devam et...

Karadeniz’in yeşil, şirin ilçesi Fatsa’da 1964 yılında mısır tarlasında, kiraz vakti doğmuşum. Altı aydan fazla anne sütü almışım, bol bol balık yemişim. Fatsa Dumlupınar ilkokulundan sonra Ladik Öğretmen Lisesi’nin ortaokul kısmını yatılı okudum; Fatsa Lisesi’ni bitirdim. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı’ndan bu bölümün Türkiye’nin ilk ve tek erkek öğrencisi olarak mezun oldum.

Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü “Çocuk Gelişimi Eğitimi Anabilim Dalı’da Yüksek Lisans Programı” aldım. Üniversite II. Sınıftan itibaren Mahir G. Adlı otizm tanılı öğrencimle haftada üç saatlik ev ortamında ağabey modeliyle başlayan yaşantı üç yıl sürdü ve özel eğitim meslek olarak seçmemin bilgi, sevgi ve becerilerimin temelini bu yaşantımda kazandım. Mahir G. ve ailesine sevgi ve şükran doluyum. Mahir ile başlayan bu çalışma biçimi mezuniyetle birlikte; otizimli, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, okuma-yazma ve öğrenme bozukuğu, gelişim gecikmesi, dil ve konuşma bozuklukları olan pek çok çocuk ve ailesi ile meslek elemanı ve özel eğitimci olarak yedi yıl ev ortamında çalıştım.

Aynı zamanlar içerisinde Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde bir yıl, Ankara- Yıldırım Beyazıt Anadolu Kız Meslek Lisesi’de bir buçuk yıl Çocuk Gelişimi Eğitimi öğretmeni olarak çalıştım. Samsun, İstanbul ve Babaeski’de askerlik görevimi tamamladım. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nın 7. Beş Yıllık Kalkınma Planı eğitim komisyonunda ilk defa oluşturulan “özel eğitim ihtisas komisyonu”nda görev aldım.

1996  yılında Ankara’da Artı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdum.

Tarihçemiz

ARTI, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Mustafa ATEŞ tarafından kurulmuştur.

Kuruluşundan itibaren bilimselliği, kaliteyi, sevgiyi, güveni temel değerler olarak benimsemiştir.

ARTI, uzmanlık alanı olan özel eğitim programları ve uygulamaları ile binlerce çocuk ve aileye, gelişim, eğitim ve öğrenmede olağanüstü  başarılar kazandırmıştır.

ARTI KALİTE adı gibi, uzmanlığı, kalitesi ve hizmetleriyle fark yaratan, felsefesi ve uygulama başarılarıyla örnek, öncü ve ekol bir kuruluştur.

Okumaya devam et...

İSO 9001 KALİTE belgesi olan ARTI’nın adı, 2006 yılında 5378 sayılı kanun kapsamında MEB ‘na geçiş sürecinde ARTI KALİTE olmuştur.

Aileyi Özel Eğitimdeki en etkili ekip üyesi kabul ederek eğitimden, yönetimden ve programlara varıncaya kadar her düzeye katılımını eğitimsel ve gelişimsel hedeflerin kurumsal yönetimin bir değeri ve ilkesi olarak benimsedi. Tüm çalışmalarında eğitim, öğrenme ve gelişimin merkezine öğrencilerini almıştır.

Hedefimiz, her öğrencimizin ruh sağlığı ve kişilik gelişimi bütünlüğü içinde, tam kapasite gelişimlerini sağlamak; mükemmel öğrenme deneyimleri sunarak, özgüvenli, üreten, bağımsız bireyler olabilmeleri ve mutlu bir hayat sürdürebilecekleri yaşam becerilerini kazandırmaktır.

Türkiye’de ilk defa Entegrasyon için Toplumsal Duyarlılık çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalara farklı gelişen öğrencileri hayatın her alanına tam dahil olabilmelerini sağlamak ve ailelerinin bilgi, beceri kazanımları ve psiko – sosyal dışlanmışlıklarla mücadele edebilmelerine öncülük etti. Alana ve ailelerine yönelik bu çalışmalarının kapsamını ve etkililiğini artırmak amacıyla yine Türkiye’de ilk defa Etkileşimli Aile Eğitimlerini başlattı. Kurumun geleneksel çalışmaları haline gelen bu faaliyetlerini Entegrasyon için Toplumsal Duyarlılık Projeleri şeklinde tasarımlayarak geliştirdi. Bu kapsamda;

1.Etkileşimli Aile Eğitimi Seminerleri 22 Mayıs – 17 Temmuz 1999 TÜBİTAK-Ankara

Her hafta ve toplam 2 aylık bir süreyle 5 Üniversite 12 uzman ve ARTI çalışanlarıyla 15 konuyu bu başlıkta, bu içerikte ve bu sürede rekor kırarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

2.Etkileşimli Aile Eğitimi Semineri 9 -10 Aralık 2003 ATO-Ankara

İlk Öğretim Çağı Çocuklarında Cinsel Kimlik Gelişimi, Engelli Çocuklarda Cinsel Gelişim ve Sorunlar, 21.yy da anne- baba olmak konularını işleyerek 1085 kişinin katılımını sağladık

3.Etkileşimli Aile Eğitimi Sempozyumu 14-15 Şubat 2004 Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu-Ankara

Toplumsal Duyarlılık Projelerinde Gönüllü Olmak İyi Uygulama Örnekleri,

Farklı Gelişen Çocuklarda Okuma Yazma Öğretimi,

Türkiye’de Kaynaştırma Eğitimi Sorunlarını 2000 kişilik katılıma sundu.

4.Etkileşimli Aile Eğitimi Sempozyumu 17 -18-19 Aralık 2004 M.E.B Şura Salonu-Ankara

Erken Tanı Tedavi ve Erken Çocukluk dönemi özel eğitimi programları sempozyumu gerçekleştirdi.

3000 kişinin katıldığı bu programda 20-21 Aralık 2004 tarihlerinde iki ayrı üniversitede toplam 106 uzmanın katıldığı workshop çalışması düzenledi.

2002 yılından itibaren “Aileye ve Çocuğa Moral Destek Sosyal İlişki ve Zaman Yaratma” gönüllük projesini başlattı. Toplam alan öğrencisi 400 üniversiteli gönüllüye eğitimler verdi. 200 aileye ev ortamlarında gönüllük hizmeti sundu.

2005 yılı Nisan itibariyle tüm bu çalışmaların birikiminden TODEG’in (Toplumsal Duyarlılık ve Engelliler Entegrasyon Gönüllüleri Derneği) doğuşunu sağladı. 600 gönüllüsü organizasyon yapısı ile engellilerin entegrasyonuna yönelik Türkiye’deki ilk STK olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Alanda bir ekol ve okul olmayı iş ve meslek yaşamının kurumsal varlığın misyonu ve hedefi olarak seçti.

20’den fazla ilk öğretim okuluna özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi seminerleri düzenledi ve sundu.

5 okula Okul -Aile iş birliği, öğrenci başarısı ve okul ruh sağlığı programları gerçekleştirdi.

2006 yılı planlamasına kalite belgesini almayı koydu, 1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren bu yöndeki çalışmalarını resmileştirdi.

Yine 23 Aralık 2006′ da Türkiye’de ilk defa Özel Eğitim Rehabilitasyon Hizmetlerinde Kalite Sempozyumu düzenledi.

Bu sempozyumu birçok açıdan çok önemlidir, yeni ve farklı kılan özellikleri vardır. Birincisi bizim için çok özeldir; çünkü kuruluşumuzun onuncu yılı armağanı olmuştur. Özel eğitimde “kalite” konusunda Türkiye’de engellilere ve hedef kitleye yönelik yapılan ilk sempozyumdur. “Engellilerin haklarına ilişkin uluslararası standartlar” konferansı ve birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesi’nin bu sempozyumun ana konuları arasında yer alması nedeniyle BM’ye üye 152 ülke arasında hedef kitlesiyle bunu bir sempozyumla paylaşan dünyadaki ilk kuruluş ve ülke olma ayrıcalığını kurumumuza vermiştir.

Kurucumuz Mustafa ATEŞ, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Modeli PORTAGE PROGRAMI’nın Türkiye’deki bilinen yetkili toplam 23 uzmandan birisi olup; Türkiye PORTAGE derneğinin yönetim kurulu üyesidir.

TODEG ve Kuruluşumuz Türkiye Kalite Derneği üyesidir.

Felsefemiz

Artı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğundan bu yana, insanlığın ve toplumun duyarlılığına inanarak onlara ulaşmayı ve onlarla birlikte ilerleyerek, çağdaş bir entegrasyon anlayışını tüm toplumda etkin kılmayı temel bir kurum felsefesi olarak benimsemiştir.

Kuruluş felsefesine uygun olarak, engellilere götürdüğü hizmetlerin bilimselliği ve kalitesiyle hem öğrenen, hem de öncü bir kuruluş olarak üstlendiği misyonlarını, cesaret ve özveriyle çok ama çok çalışarak gerçekleştirmeyi başarmıştır.

Organizasyon Şemamız

Misyonumuz

  • Farklı gelişen, farklı öğrenen her bir öğrencimizin ilgi, yetenek, gelişim, eğitim ve tam öğrenme kapasitesini, en erken ve en doğru zamanda mümkün olan en üst seviyeye çıkartarak,
  • Hayatın her alanına eşit ve tam katılabilecek, özgüvenli, yaşama sevinciyle dolu, üretebilen, bağımsız ve kaliteli bir hayat sürmelerini gerçekleştirmeyi amaçlayan,
  • Öğrenen organizasyon ve yönetişim yapımızla, işlenmiş özgün bilgi oluşturma yeteneklerimizle,
  • Sürekli kendini geliştiren, uzmanlık ve ekip becerileriyle donanımlı kadromuzla,
  • Uluslararası kalite standartları doğrultusunda özel eğitim, program, yöntem ve tekniklerimizi, kalitemizi sürekli geliştirerek
  • Yaşam için eğitim anlayışıyla, öğrencilerimizin ve ailelerimizin ihtiyaçlarına en uygun mükemmel özel eğitim rehabilitasyon ve destek hizmetlerini tasarlamak, geliştirmek ve uygulamaktır.
  • Kurumumuzda hizmet alan her aileye en doğru, en güvenilir bilgileri sunmak;
  • Psikolojik danışma hizmetlerini, rehberlik ve yönlendirmelerini yapmak;
  • Ailelerimizin, eğitim süreçlerine, program ve rehabilitasyon uygulamalarına en etkili ve verimli bir şekilde dahil olabilmelerini sağlamak;
  • Bilgi, beceri ve tutumlar kazandırarak, verilen özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinin aile ve öğrencimizin hayatlarının her alanına nüfuz edebilmesini sağlamak;
  • Öğrenci ve ailelerimizin çevreden ve toplumdan gelen psiko-sosyal dışlanmışlık baskı ve tutumlarına karşı psikolojik olarak güçlendirmek ve mücadele becerilerini kazanmalarına yardım etmektir.
  • Toplumumuzun, kültürümüzün, kişi, kurum ve kuruluşların, duyarlılık potansiyellerini etkinleştirerek, sağlık, hukuk, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda, engellilerin hayata tam katılımlarına fırsat eşitlikleri yaratmak amacıyla;
  • Toplumda farkındalık, bilinç ve gelişme sağlayacak,
  • Düşünce kalitesi ve farklılıklarla birlikte yaşam için toplumsal duyarlılık projeleri (TDP) tasarlamak, geliştirmek,
  • Bu yönde amaç, hedef ve çalışmaları olan üniversiteler, kamu, özel sektör, STK’lar, kişi ve kuruluşlarla yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde, sürdürülebilir örnek, işbirlikleri oluşturmak, eğitimler vermek, uygulamalar yapmaktır.

Vizyonumuz

Artı, ulusal ve uluslararası standartlara katkılar sunan, dünya çapında tanınan Türkiye’nin entegrasyon sistemleri örneği, kalite öncüsü bir kuruluş olacaktır.

Okumaya devam et...

Artı Özel Eğitimin 2023 Vizyon Bildirisi:

  • Vizyonumuzun ve hedeflerimizin, yönetişim kapasite ve yeteneklerimizin kaynakları, süreçlerimizin doğal ekip üyeleri olan ailelerimiz ve çalışanlarımız başarı ortaklarımızdır.
  • Hizmetlerin; erken, önleyici, kaliteli ve çeşitliliği önceliğini temel alarak, alanın ve sektörün iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ilkemiz doğrultusunda kurumsal rekabeti değil ülkesel rekabet anlayışımızla, çocuğa, aileye ve topluma bütüncül faydalar yaratmak her zaman ve her koşuldaki sürekli hedefimizdir.

  • İnsancıl, yenilikçi, yaratıcı, bilimsel program ve uygulamalarıyla özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinde, ulusal ve uluslararası standartlara katkılar sunan, alanında kaliteye öncülük eden,

  • Evrensel değerleri özümseyerek kurumsal kimlik ve kültürle bütünleşmiş, çözümdeki ortak aklın bir parçası olmak bilinci ve ekip başarısının etkin bir üyesi sorumluluğuyla, sürekli öğrenme, mesleki gelişme ve kendini geliştirmeyi, hayata ve topluma katma değerler sunarak fark yaratmayı yaşam ilkesi edinmiş, tüm birimlerimiz ve çalışanlarımızla,
  • Öğrencilerimizin, gelişim, eğitim ve öğrenme yaşamlarına kattığımız başarı ve mutluluğu ailelerimizle sürdürerek, ilgi yetenek ve kapasitelerinin zamanında ve tam gelişimini sağlayan,
  • İnsanlığın ve hukukun yarattığı fırsat eşitliği haklarını kullanarak hayatın her alanına eşit ve tam katılımcı, üretebilen bireyler yetiştiren,
  • Alanla ilgili ulusal politikalara, yasa ve mevzuatlara etkin katkılar sunabilen, alanın kalitesi, verimliliği ve entegrasyonuna yönelik ulusal ve uluslararası stratejik projeler tasarımlayan, işbirliği girişimleriyle ortaklıklar, projeler yapan, ulusal kalkınma programlarında öngörülen amaç ve hedeflerin gerçekleşmesine yönelik model proje ve faaliyetlerinde etkin roller, görev ve sorumluluklar üstlenen,

  • Gelecekteki Türkiye’nin dünya çapındaki hedefine inovasyon değerleri ve başarılarıyla katkılar sunan,
  • Donanımlı, esnek, hareketli yapı ve tesisleriyle entegrasyon sistemleri örneği
  • Dünyada tanınan saygın bir kuruluş olacaktır!…

Kalite Politikamız

  • İnsan hakları, ulusal ve uluslararası hukuk kapsamında, vizyonumuza ulaştıracak hedeflerimiz doğrultusunda ve misyonumuz çerçevesinde,
  • İnsancıl, yenilikçi, çağdaş uluslararası standartları temel alarak; farklı gelişim gösteren her bir öğrencimizin ilgi, yetenek, eğitim, öğrenme ve gelişim kapasitelerini sürekli geliştirmek ve en üst düzeye çıkartarak mutlu ve bağımsız bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla
Okumaya devam et...

  • Eğitim, gelişim ve öğrenme ihtiyaçlarına kurumsal birikim ve uzmanlık becerilerimizle odaklanırız.
  • Sürdürülebilir daha yüksek bir kalite, gelişme ve başarı elde etmek için, önleyicilik özelliği, gelişimsel, eğitimsel potansiyel ve fırsatların çeşitliliği ve genişliği, eğitimsel değerlerin ve kazanımların yüksekliği nedenleriyle,
  • 0-3 yaş ve 4-6 yaşında, erken çocukluk dönemi özel eğitimi, alan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına özel olanaklar ve öncelikler sunarız.
  • Ailelerimizin psikolojik süreçlerine, beklenti ve ihtiyaçlarına danışmanlıklar yapar, özel eğitimler düzenler, daha iyi bir yaşam ve daha kaliteli bir eğitim için profesyonel destekler veririz.
  • Aile ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla tüm birimlerimiz ve çalışanlarımızla, ulusal ve uluslararası düzeydeki değişiklikleri, yenilikleri, bilimsel çalışmaları izler,
  • Artı’da çalışmayı ayrıcalıklı kılar,
  • Çalışanlarımızı mesleki ve kişisel nitelikleri yüksek, yaratıcılık ve analitik düşünme becerileri olan özel personellerden seçer,
  • Donanımlı ve yetkin bir ekip üyesi olmaları için hizmet içi eğitimler uygularız;
  • Eğitim, yöntem, program ve uygulamalarımızı, yetkinlik, bilgi, beceri ve donanımlarımızı sürekli olarak geliştirerek,
  • Görev, yetki ve sorumluluklarımızı paylaşır, başarıyı ve kaliteyi birlikte yaratırız,
  • Misyonumuza yönelik faaliyetlerimizin hedeflerini, performanslarını sürekli olarak izler, ölçer ve iyileştiririz.
  • İş ve meslek ahlakının, kişisel ve mesleki yaşamın, gelişmenin ve verimli bir ekip üyesi olmanın, kurumsal, yönetimsel ve toplumsal sorumluluğuyla,
  • Doğru zamanda doğru kaliteyi yaratmak ve sunmanın her bir birim ve her bir çalışanımızın bireysel görevi olduğu duygusuyla,
  • En güçlü motivasyon ve en büyük ödülün başarı ve kaliteyi birlikte yaratarak, fark yaratmak ve yaşamak olduğu bilinci ve inancı içinde çalışmak;
  • Kaliteyi, kurumsal kültürümüzün sistemli bir değeri yapmak kalite politikamızdır.

Ekibimiz

Uzman Kadromuz

En iyi başlangıçlar KALİTE VE FARK YARATMAKLA BAŞLAR

Çocuğu merkez alan, aileyi toplumla bir bütün olarak gören anlayışla, bilinçli ilgi sevgi ve güven ortamında, bilimsel birikim ve deneyimle, etkin ve tam öğrenme yaklaşımlarıyla çalışan ve her biri özel eğitim rehabilitasyon ve terapi hizmetleri uygulamalarında farklı uzmanlık alanlarından oluşan ARTI’ nın   deneyimli uzman kadrosu.

Okumaya devam et...

  • Özel Eğitim Uzmanları
  • Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanları
  • Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenleri
  • Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenleri
  • Özel Eğitim Sınıf Öğretmenleri
  • Psikologlar
  • Ergoterapistler ve
  • Branştan Üniversite Mezunu Yardımcı Personellerden Oluşmaktadır.

Artı nın uzmanlık birimleri yıllık 60 saat bilimsel programlar, yenilikçi yaklaşımlar,yöntemler ve uygulamalar; 30 saat özel eğitim rehabilitasyon hizmetleri KALİTE eğitimi30 saat bireysel değerlendirme, gelişim, öğrenme ve başarı stratejileri uygulamaları olmak üzere toplam 120 saat kurumsal hizmet içi uzmanlık eğitimi almaktadır.

Ayrıca her çalışan kurumsal sosyal sorumluluk ve ARTI nın TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ Eğitimleri ve uygulamaları ile yalnızva eğitimsel ve bilimsel donanım ve uygulamada değil aynı zamanda topluma karşı da kurumsal, mesleki ve bireysel sorumluluk konularında da örnek ve öncü donanımlara, uygulamalara ve özelliklere sahiptir.

KALİTE ve KAPASİTE STRATEJİLERİ PERFORMANS SİSTEMİ

3KP S Çalışanlar, Ekip, Çalişma Ortamı, Yönetim ve Ücretlendirme Politikamız sadece özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinde değil EĞİTİM ile ilgili Türkiye’deki en iyi,en adaletli ve en kaliteli PERFORMANS sistemidir. 3KP S (KALİTE, KAPASİTE ve KATKI STRATEJİLERİ PERFORMANS SİSTEMİ) Artı’nın yedi yıllık bir çalışması sonucunda özgünleştirilerek bu alana uyarlanmış ve tarafımızca geliştirilmiş bir PERFORMANS SİSTEMİDİR.

İş, görev ve sorumluluklar ile özel eğitim uygulamalarında öğrencilerimizin maksimum kapasite gelişimleri, en etkili öğrenme yöntem ve teknikleri ile süreçleri ve sonuçların kusursuz olmasını sağlamak; mükemmelliği yakalamak her personelimiz tarafından içselleştirilir; bunun için gerekli en iyi hizmetiçi eğitim uygulamalarını alırlar. Performans sistemimizin birincil boyutu bu içeriklerden, mesleki yetkinlik, uzmanlık ve kalite donanımlarından oluşmaktadır.İkinci önemli boyutu ARTI da çalışanlar kurumun değerlerinin, hedeflerinin olduğu kadar süreçlerinin ve sonuçlarının da sahibi ve HİSSEDARI anlayışının uygulamaya dönüştürüldüğü bir performans yönetimi sistemine sahiptirler.

En iyi başlangıçlar KALİTE VE FARK YARATMAKLA BAŞLAR.

ARTI KALİTE HERKESİN HAKKIDIR.

BİZİM AMACIMIZ SÜREKLİ MÜKEMMEL OLMAKTIR . . .

Right Menu Icon0 (553) 238 00 39